Onsdag

Idag har väl inte hänt så mkt egentligen.
Började praktiken klockan 13.00 men gick hem 16.30 för att jag hade gått runt och haft frossa hela dagen, haft ont i halsen (vilket jag haft i några veckor nu, det gör ont på ena sidan. Känns som att det är ett sår där eller nåt) värk i benet (kändes som träningsvärk eller febervärk) och allmänt uttröttad. Sover tydligen inte så bra. Min handledare tyckte inte att jag skulle behöva gå runt där och må dåligt. Det tyckte inte jag heller för när jag mår dåligt och är helt slut så gör jag ingen nytta över huvudtaget! Jag bara står och glor eller sitter och gör detsamma. Däremot när jag är pigg och kry så blir det mycket gjort =) Min handledare tyckte att jag skulle få lön för i helgen, det var rätt mkt att göra och de var inte så många personal så jag gjorde en heeel del. Men jag sa att hon ska inte bekymra sig över mig för att jag är elev, jag "jobbar" gärna. Hatar att bara stå still eller gå efter en handledare hela tiden. Känns som att man är i vägen då.

När jag kom hem så höll B på med maten. Kyckling och ris. Gott var det! Han skulle ju vara här och passa Denniz idag eftersom jag egentligen skulle slutat 21.15.
Denniz fick för första gången uppmärksammat att man kan måla på min "kom ihåg" tavla jag har i hallen. Det är typ som en mini "svarta tavlan" (sån som läraren skrev på i skolan) och han ville att jag skulle hålla upp honom så att han kunde måla där, så nu är den dekorerad =) Han ville inte gå därifrån på ett bra tag heller och samtidigt som han målade så vill ehan trycka på strömbrytaren till lampan.. "kycka" som han säger (kycka = trycka). Han har börjat att vilja trycka på allting nu =) Det gör han hos dagmamman med. Han ska kycka på allting. När vi värmer vällingen i mikron så ska han kycka, och när han gör det så säger han BAAAA (bra)

Efter maten så ringde jag till mormor och morfar, vilket jag inte gjort på ett tag. Då ville Denniz också prata (ännu en sak han har börjat att vilja göra, HELA TIDEN, själv får man inte en syl i vädret när han är med) och det enda han säger är HEEEEEJ och blablablabla (pratar på "sitt" språk). mormor var glad iallafall, för hon fick ju sjunga för "prins Charming" (som hon har döpt om honom till). Denniz lyssnade noga när G-mormor (gammelmormor) sjöng imse vimse spindel.

Sen försökte jag lägga Denniz men det var lättare sagt än gjort. Han somnade inte förrän 20.30. Helt utmattad av allt lek och bus.
Nu borde jag också gå och lägga mig. Klockan går verkligen undan när man sitter vid datorn!
                                                                             



                                                        


Shoppat

Efter jag varit och hämtat Denniz hos dagmamman så mötte vi upp Linnéa på stan. Vi tog en shoppingrunda. Jag köpte en tröja/tunika på Gina Tricot för 49 kronor. En radiostyrd grävskopa till Denniz, han tyckte den var jätterolig men han förstod inte riktigt att han skulle trycka på en knapp för att den skulle rulla utan han använde sladden som koppel som man har till en hund och drog grävskopan efter sig =), köpte puder, foundation och bronskulor (rouge). Skulle ha köpt jeans-leggings men Linnéa tog den sista storleken! Får kolla på Överby eller i stan någon annan dag.
Sedan åt vi på Oden caféet. Maten var INTE god idag. Bearneisesåsen var typ bara smörig..den var inte ens tjock utan den var som rinnande vatten, fast rinnande smör självklart då. Linnéa fick magkramp. Denniz fick en tallrik med korv och pommes frites men han åt bara korven och smörgåsen han fick =)
Sen skulle vi åka hem och jag upptäckte en doft som inte var så fräsch, Denniz hade bajsat. Oj, vad bra för jag hade nämligen inte tagit med mig några blöjor. Trodde vi skulle vara i stan i typ 30 minuter. Såg att det hade kommit utanför blöjan. Självklart var kassörskorna as sega så vi fick ta 18.18 bussen istället för 18.00. Usch vad jag fick dåligt samvete för att jag inte hade körkort och bil så att jag hade kunnat ta hem min lille gubbe snabbare!! Men det löste sig, vi kom hem och han fick ta en dusch. I duschen skrek han och höll stenhårt i mina ben, som vanligt. Förstår inte varför han är så rädd för att duscha. Han som älskade vatten förut. Han är väl i den åldern nu då han är rädd för allt.

Nu fortsätter Top Model.
Godnatt!

Tisdag

Idag var vi och besiktade B:s bil. Den hade 2 fel som vi ska åtgärda imorgon har vi bestämt oss för. En sak var inget farligt, han hade tydligen inte skaffat en varningstriangel så en måste vi köpa. Sen så behövdes bromsrören bytas eftersom det var rostskador på dom. Jag, som inte kan någonting om bilar, frågade vad som händer om det går sönder och om det går sönder så läcker bromsoljan ut och när man ska bromsa så åker foten rätt ner i golvet. Jag fick panik och var livrädd!! Det är min värsta mardröm någonsin, att åka i en bil och upptäcka att bromsarna inte funkar. Jag fick den skräcken efter att jag såg på en film när jag var liten där det hände så. Imorgon iallafall ska vi till verkstaden och fixa det. Skulle inte bli så dyrt så det är bra.

Sen så åkte vi och handlade på Willys. Storhandlade så nu är både frysen, skafferiet och kylen full. Skönt! Mötte min faster där också, som avtalat. Hon hade med sig bilstolen vi skulle köpa av hennes arbetskamrat. Min faster hade lagt ut pengar för den men ville absolut INTE ha några pengar av oss! Både jag och B försökte tjata om att ge henne pengar, iallafall hälften sa vi men icke! Jag sa att isåfall får hon inte ta med sig någon present till Denniz när han fyller år men det skulle hon minsann ändå. Jag blev så glad och rörd så ögonen tårades. Vi har velat köpa en bilstol så länge nu, och verkligen behövt en, och nu när vi skulle köpa en så fick vi den i present. Tack faster!!

Har precis varit nere och lagt i en tvättmaskin. Gick ner en halvtimme tidigare än vad jag bokat men det var ingen annan före mig i bokningen så det lär ju inte spela någon roll. Annars så måste jag städa, verkligen. Ska byta lakan och sånt i sängen också och passa på att tvätta lakanen och allt också. Sen ska jag hämta Denniz och vi ska möta Linnéa i stan klockan 16.15 ungefär. Vi behöver båda brunkräm + att jag behöver puder för alt mitt är slut! OCh så har jag fått massa skumma finnar eller vad det är i ansiktet! Störande!

Nu var det städning som gällde!

Måndag

Just nu är jag mitt uppe i ett spännande (som vanligt) avsnitt av Prison Break. Passar på att blogga i reklamen!
Idag har varit en stressdag, som det brukar på måndagar nu för tiden. Började praktiken 6.45, gick tidigare för att hinna till skolan till 12.30. Skrev klart min uppgift om lagar ( LSS och SOL) lämnade in den. åkte till Överby och köpte en vagn till Denniz, åkte och hämtade Denniz, gick hem, åt, gick tillbaka till skolan för att göra en labb i kemin. Det var spännande. Min labbkompis Pinky kom inte så jag fick labba med två killar som var roliga =) Det gick bra!

SOm sagt så köpte jag en ny vagn till Denniz idag. Det blev en Emmaljunga scooter trots allt. Trodde inte jag skulle ha råd men det fick jag ha ändå. Min lille gubbe ska ha det bästa! Detta är hans nya vrålåk:


Dock så kommer vi få en bilstol imorgon, min faster hade någon på jobbet som hon brukar köpa grejer till sitt barnbarn utav. Ska köpa hennes. Sen tänkte vi överta Emmas stol eftersom hon blir 4 i mars och kan då använda bältesstol. Den är nyare också. Eftersom Denniz fick en ny vagn så har jag inte råd att köpa en helt ny bilstol. Det är ju iofs viktigare att ha en ny bilstol men jag vet att dessa stolar inte har varit med om någon krock så då spelar det ingen roll om den är 2, 3, 4 år eller dagar gammal.

Nej nu är det för jäkla spännande på PB så jag får sluta här nu.
Godnatt på er!

Sportnissen =)

Jag har gått ungefär 10.1 km idag! Lite mer.. Fick GÅ från NÄL til Sylte via Kronogården och på vägen blev jag vittne till en bilbrand! Såg två brandbilar åka förbi och tyckte det luktade rök och då fick jag se en bil (som såg ut att vara en ambulans faktiskt) stå i lågor och sen blev det en POFF och elden blossade upp, brandmännen släckte den dock snabbt. Detta är inget ovanligt förekommande på Kronogården. Hör till vanligheterna nu för tiden typ.. fan att det ska vara så.

Men, jag är nöjd med att jag gick så långt och nu är det dags att sova för jag ska upp klockan 05.00 igen. Jag är SÅÅ duktig =)

Godnatt!

Dags att åka!

Ska väcka sömntutan som ligger i sovrummet snart, vi ska nämligen åka iväg snart så jag har lite bråttom. Som vanligt. Denniz får vara hos sin pappa idag eftersom han inte ville komma hit för han hade tvätt att tvätta och han ville hellre vara hemma hos sig själv. Så nu blev det med ens lite stressigare =/
Skriver imorgon eftermiddag.



Söndag

Godmorgon!
Kunde inte blogga igår. Hade verkligen ingen tid alls! Hade ju praktik mellan 6.45 till 16.15, fick dock gå en timme tidigare så jag var hemma strax efter 16.00. Då började jag laga tacos, medan jag lagade maten så ringde mobilen och det var en tjej som undrade om jag hade Denniz vagn kvar. Det hade jag ju så de ville komma och titta på den. Jag fick panik. Hade ju bokat tvättid (som jag förresten missade... ååh) så jag skulle tvätta regnskyddet och en del som ska sitta på fotstödet, den hade jag glömt tvätta sist =S Men hon sa att de har tvättmaskin så det kunde hon tvätta själv. Kom på att skötväskan var sketen, den kunde hon också tvätta sa hon. Tvättade den dock lite förhand (snabbt) innan de kom så den var inte så farligt smutsig när de kom. De tyckte väldigt mycket om vagnen, de tyckte jag hade bevarat den väl. Det har jag ju också, har till exempel aldrig låtit den stå utomhus och den är inte heller solblekt eller trasig! Så de köpte den. Just nu har jag ingen vagn, har dock hittat 2 stycken Emmaljunga scooter på blocket, så jag ska ringa de numrena sen när klockan blir lite mer på dagen. Detta är sista bilden jag tagit på Denniz i hans gamla vagn:



Sen skulle jag lägga Denniz, klockan var väl 19.30 ca. Då somnade även jag. Vaknade 00.30 och då var fortfarande datorn och tv:n på och alla lampor typ var tända. Missade Wallander!! Blev riktigt sur för det eftersom jag följer filmerna varje lördag! Denna hade jag inte sett heller.. fan!

Idag börjar praktiken klockan 13.00 och slutar 21.15.
Ska unna mig en glass från cafeterian idag =) Har varit sugen på det i några dagar.. Är som tur är inte så värst godissugen längre.

Undrar hur jag ska ta Denniz till dagmamman imorgon utan vagn och allt?? Får väl bära honom, eller ta bussen. Det får nog bli bussen, han sitter rättså snällt om han får sitta på eget säte. Hoppas de har kvar de scootrarna jag tittat på. De fanns i Uddevalla så det är ju nära och bra.

Nu ska jag göra något annat, Denniz tittar på barnprogram just nu så man får passa på =)
Hej!


Fredag

Denniz har somnat, han vaknade tidigt imorse igen, och jag sitter vid datorn och slappar med hårinpackning. Den är verkligen skitbra och speciellt för blont hår! Håret blir jättemjukt och glansigt och fräscht. Marilyn heter den och är köpt på LUSH.

Köp den. Det är värt priset, 119 kronor. Det är rätt dyrt med tanke på att den bara räcker till typ 3 inpackningar. Men bra är den!

Nu ska jag snart gå iväg, börjar ju klockan 13.00 och först ska jag lämna Denniz. Fast allra allra först så ska jag hoppa in i duschen!
P.S Ska ringa runt lite och kolla lägenheter sen, hoppas jag nån gång kan få tag i en lägenheeeet!!


Lite bilder jag hittade..

..när jag var inne på Lunarstorm (!!) för första gången på månader!


Kortet togs när jag var i nionde månaden, så det var inte långt innan förlossningen. GUD vad trött man var på att vara gravid då, man bara längtade efter att få träffa sitt barn och se hur han/hon såg ut!! Jag var såå nyfiken på det och försökte fantisera fram en bild av ansiktet =) Självklart var han världens gulligaste unge när han tittade ut och jag kan fortfarande se hans lilla ansikte framför mig när de la upp honom på min mage =)

Nej, nu är det VERKLIGEN sängen som gäller för min del!!

Torsdag = ledig dag!

Ja, vad har jag gjort på min lediga dag då? Dagen började med att jag så smått började diska, plocka upp på golvet (där man knappt såg något golv för alla leksaker.. nej så farligt var det faktiskt inte), vika tvätten och allmänt förbereda inför den planerade städningen jag hade tänkt utföra när jag lämnat Denniz hos dagmamman. Hade även planerat att göra klart målet i utvecklingsstörning/funktionshinder. Uppgiften började jag på, har inte så mkt kvar men städningen blev inte som jag hade planerat.. Just nu är det upplockat och prydligt men jag behöver dammsuga, vilket jag inte kan göra när Denniz sover. Det vågar jag inte. Inte för att jag tror att han skulle vakna men det känns ändå inte så snällt att göra det när han ligger och sover.

Var även i stan, på skatteverket, och hämtade ut personbevis för mig och B. Vi ska ju fullfölja skilsmässan nu, det är vi båda överens om. Vi har väldigt bra kontakt nu för tiden, det fungerar jättebra. Vi bråkar i princip aldrig längre och det är bra för om vi hade bott ihop så hade det aldrig funkat! Vi är ju inte tillsammans men vi är vänner.
B var här och hälsade på idag också för jag hade lovat att bjuda på middag. Det blev lasagne, knäckebröd och sallad. Skitgott var det. B åt upp nästan hela formen, men lite finns det kvar till mig att äta imorgon innan jag går till praktiken =)
En sak som var rolig var att när jag och B satt och tittade på TV så kommer Denniz inklampandes med sin pappas kängor på fötterna haha! SKorna var ju nästan lika stora som han själv, se själva (lite dålig bild men ljuset var inte det bästa):


Ser ni den snygga putmagen han har? Och böjjen på knäna haha! Ibland har han en så snygg stil, lille Denniz =D

GODNATT och SOV GOTT!

Onsdag

Idag är jag ruskigt trött! Usch, jag hatar verkligen att vara så trött.. Men, imorgon är jag ledig iallafall =) Jag och Denniz ska ta en sovmorgon och 9.30 ska jag lämna honom hos dagmamman. Sen ska jag hem och göra mina skolarbeten. Lagarna ska ju vara färdiga tills på måndag, men själva faktan (vilka lagar som gäller när, var, hur och vem osv) är ju lätt men det är alltid reflektionerna som ska ta en sån tid!
Idag ringde Frank mig, nu blir Linnéa och Joanna rejält avundsjuka haha! Frank är (var) min lärare i psykiatri och han har lovat att ta hand om min praktik nu eftersom jag hade honom och Anita i teorin. Numera är ju psykiatrikursen på distans och jag är glad att Frank kunde ta hand om det så jag inte fick någon annan distanslärare för de känner ju inte mig och vet inte hur jag har presterat under teorin. Sen så kommer Anita tydligen tillbaka för att arbetsträna så då kanske hon är med på ett hörn sen och beslutar om mitt slutbetyg.. Det kommer nog bli bra, trivs iallafall jättebra på praktiken och det börjar kännas som att man kommer in i det mer och mer och som att man jobbar där istället för att gå som elev.
Vissa saker kan jag ju inte göra men de sakerna vet jag om och jag gör allt annat än det =)

Idag blev jag stolt över min son - som vanligt =) Han är så duktig när man är ute och går med honom, han håller i vagnen hela tiden och går brevid. Han springer iväg ibland men när man ropar på honom så kommer han tillbaka och går brevid och håller i vagnen igen =)
Idag gjorde han en riktigt rolig sak!!
Vi var hemma hos mamma och när vi skulle åka hem så ville mamma (Denniz mormor alltså) ha en kram av Denniz. Så hon sa "Denniz, får mormor en kram?" och sträckte fram armarna. Denniz sprang dit och kastade sig i sin mormors armar. Sedan sa Alex (Denniz morbror) "Denniz får morbror också en kram?" och även han sträckte fram armarna. Denniz sprang fram och förbi Alex, sprang runt bakom honom och drog ner hans kallingar! hahhahahaha! Och så skrattade han också när han gjorde detta! Alex hade nämligen inga kläder på sig förutom kalsongerna då.

En annan rolig sak som jag ska dela med mig av är att Denniz har börjat säga "ååå" när han pruttar! Och så gör han en "usch"grimas eller hur jag ska förklara det =)
Ja, barn är riktigt lustiga ibland! Man får verkligen många skratt som förälder!

Idag när jag åkte hem från praktiken (satt i bussen) så lyssnade jag på radion, då spelar de en låt som min pappa brukade spela. Min pappa var en väldigt duktig musiker och han älskade att spela elgitarr men kunde även spela keyboard. Denna låt med Eric Clapton, som är ett starkt minne av honom..minns när han spelade den ibland, kom iallafall på radion och då fick jag en känsla som jag inte haft på mycket länge. Det högg till i bröstet och det blev helt varmt och jag kände mig bara helt...ja jag vet inte hur jag ska uttrycka känslan men tom är nog ett bra ord.Det kommer och går. Jag kände mig helt tom - och varm, och ledsen. Tänk vad konstigt, till sommaren är det 8 år sedan pappa dog och först nu (eller det började för ett tag sedan) känner jag en enorm sorg och förlust. Tänk så länge man kan befinna sig i en chock och förnekelse. Men jag är själv medveten om att jag undvek sorgen, jag förnekade och trängde helt bort det. Det började komma till mig när jag fick Denniz, då började jag tänka mycket på pappa. Mest var jag ledsen över att Denniz aldrig skulle få träffa sin morfar och att pappa aldrig skulle få träffa mitt barn. Pappa tyckte mycket om bebisar. Det är också alltid musik som får mig att tänka på pappa, musiken är nog det starkaste minnet jag har av honom. Jag saknar honom nåt så enormt nu..


Jag tycker de här två bilderna säger mycket till oss som förlorat någon vi älskar. Speciellt den översta bilden.

Tisdag

Idag försov vi oss. Som vanligt. Denniz har vaknat och gråtit och skrikit två nätter i rad nu. Misstänker (eller jag är säker på) att han drömmer mardrömmar. Det hörs så väl på hans skrik, han är rädd. Det är inte roligt för jag vet inte vad jag ska göra när ingenting hjälper utan han bara fortsätter gråta. Inatt var det inte hysteriskt, som det var i söndags natt. Då såg han riktigt riktigt rädd ut, han hade ju för fasiken panik! Vad kan man göra, mer än att pussa, krama, trösta, sjunga, prata, natta, ge nappflaskan, ge nappen, vagga, bära, klappa? Visade honom en bild på en bebis och då lugnade han sig =) min lilla gubbe älskar bebisar! Men, det fungerade bara en liten stund och sen blev han ledsen igen.. Efter en halvtimme somnade han. Inatt vaknade han "bara" två gånger och var liite ledsen men då fick han sova hos sin älskade mamma, vilket han gör i princip varje halv natt. Tycker det är mysigt att ha honom där brevid.
Denniz pratar nåt såpass mycket nu! Han bara tjatar och tjatar och tjatar och sjunger och sjunger och sjunger! Han får mycket beröm av sina dagmammor (han har en ordinarie dagmamma och en vik-dagmamma som han är hos när den ordinarie är ledig eller sjuk). De säger att han är så duktig och sitter och lyssnar när de läser sagor, han busar inte utan han går runt och sjunger och pratar eller sitter och leker. Är nåt så enormt stolt över min lille kille!!  Måste slänga in en bild på honom, för att skryta lite =)=)



Måste verkligen dra igång ett riktigt storstäd här hemma, det får bli på torsdag för då är jag ledig från praktiken. Då ska jag även göra massa skolarbete också. Så länge jag får dammat, damsugat och skurat golvet och plockat upp och iordning sakerna så är jag nöjd =) Borde inte ta så lång tid.. har ju trots allt bara 54 kvadrat =)

Nej men nu är det dags för sängen tror jag, så jag inte försover mig imorgon igen. Hade varit lite halvpinigt faktiskt! Förresten, en fördel med att praktisera på sjukhus är att man ser en del heta läkare lite då och då =D

GODNATT!


Ny blogg igen!

Hej och välkomna till min nya blogg !
Valde att gå tillbaka till publishme pga att jag störde mig nåt enormt på att så fort man la in en bild på blogspot så blev texten helt konstig, så nu är jag tillbaka här! Det som var bra med blogspot var att man kunde ändra färg och textstil som man ville. Fast i en blogg så är bilderna viktigare faktiskt.
Ska försöka få tag på någon som kan hjälpa mig med en snygg design också, sen så är jag nöjd.

Idag åkte jag och Denniz bussen hem från B. Utan vagn också. Det gick faktiskt jättebra, Denniz satt så snällt i bussen. På ett eget säte till och med! Det satt två tjejer bakom oss och dom skulle han naturligtvis flirta med - tjejtjusare som han är! De tyckte han var jättegullig, det hörde jag att de pratade om där bak =) Men det är han också, han är jättegullig min lilla kille. Se själva, haha!!


Hemma hos mamma när han tryckte näsan mot fönsterrutan =)



Nu ska vi snart åka iväg till mamma. Vi ska äta där idag. Vad skönt det är att ha mamma dit man kan gå och äta när man inte orkar laga mat själv eller om man är fattig!

Välkommen till min nya blogg!